Sukkertoppen - Paris på cykel

Beboerne på Sukkertoppen har taget forspring på sommerens Tour De France. På motionscykler har de indbyrdes konkurreret om, hvem der først kunne tilbagelægge de 1160 kilometer, som der er fra Vejle til Paris.

cykelevent
Lizette Kristensen, Team Akut
cykelevent
Frederikke Brøgger Vand, Team Birkeboligerne
Der er blevet gået til den på motionscyklerne på Sukkertoppen – et socialpsykiatrisk bosted i Vejle Kommune. Mere end 30 beboere har siden 1. maj trampet så meget i pedalerne, at de tilsammen har tilbagelagt næsten 3000 km.

Beboerne har været opdelt i tre hold, som har konkurreret om, hvilket hold der først fik tilbagelagt de 1160 km, som er distancen fra Vejle til Paris. Cykeleventen er inspireret af Team Rynkeby, som cykler til Paris i forbindelse med velgørenhed. Det har affødt så stor interesse, at mange klubber, byer, private mv. også hopper i sadlen med retning mod Paris.

Kamp til stregen

Den 25. maj manglede to af holdene på Sukkertoppen hver 1 kilometer for at nå målet – de 1160 km. Hvert hold udpegede en holdkaptajn, som på tid skulle cykle den sidste kilometer. Franske flag, crêpes, kølig hvidvin… Rammerne for ”the grand final” var sat, og med klap, hujen og stor opbakning fra holdkammeraterne kom Team Akut først over målstregen - 5 sekunder hurtigere end det konkurrerende team, Team Birkeboligerne.

Smilene var dog store hos både vindere og tabere. Vigtigst var det sociale samvær, og de mange gode timer på cyklerne. Flere, som aldrig havde cyklet tidligere, blev undervejs ’på turen’ grebet af cykelfeberen og hoppede på cyklen for at bidrage med kilometer.

”Beboerne er blevet så glade for at cykle, at de allerede nu planlægger at cykle nogle etaper, når Tour De France går i gang i juli. Og til august, når der køres Danmark Rundt, skal der også cykles,” fortæller Ellen Hedegaard Pedersen, aktivitetsmedarbejder på Sukkertoppen. Hun har fortalt om cykeleventen til andre bosteder i Vejle Kommune, som efterfølgende har arrangeret lignende cykelløb.

Motion og sundhed er i det hele taget en vigtig ingrediens i dagligdagen på Sukkertoppen. Motion er med til at styrke beboernes trivsel.

Motionsløb og hærvejsmarch

Og der er planlagt flere motionsevents i løbet af sommeren. 13. juni melder Sukkertoppen f.eks. til start med flere løbere til Jelling-løbet, og indtil videre har 20 beboere meldt sig til en 20 kilometers hærvejsvandring fra Nr. Snede til Kollemorten den 26. juni. Tanken er her også at kombinere motion og sundhed med socialt samvær.

For yderligere information kontakt Ellen Hedegaard Pedersen, Sukkertoppen, tlf.: 76 81 91 89.
Denne side er sidst opdateret: 31.05.2012