Udviklingshæmmede dyrker motion i arbejdstiden

Hos MultiPro, et beskyttet beskæftigelsestilbud for udviklingshæmmede, bliver de ansatte tilbudt en halv times betalt motion om ugen. Til gengæld får arbejdsgiveren sundere og gladere medarbejdere.

Motion i arbejdstiden

Motion på jobbet lønner sig. Det viser undersøgelser. Sunde medarbejdere er gladere, mere raske og dermed også mere produktive.

- Da mange af vores medarbejdere ikke dyrker motion i fritiden, var det derfor oplagt at tilbyde motion i arbejdstiden, siger Marie H. Haugaard. Hun er afdelingsleder på MultiPro, som holder til på Hjulmagervej 3B i Vinding og beskæftiger 55 udviklingshæmmede, som løser forskellige pakke- og montageopgaver.

- Flere af vores ansatte har fysiske udfordringer og har derfor rigtigt godt af at holde kroppen i gang, siger Marie H. Haugaard.

Motionen består af en ½ time med øvelser: Udstrækning og øvelser, som får pulsen i vejret. Det hele foregår midt på det grå betongulv blandt montageborde, rullebånd og papkasser med alt fra skruer, alverdens plastikdimser og fyldte chokolader. Her stilles der også stolene frem til de ansatte, der har problemer med balancen, men gerne vil motionere siddende. Udgangspunktet er, at alle kan være med.

Underviseren kommer fra ULF (Udviklingshæmmede Landsforbund) og kender derfor målgruppen godt.

Godt for krop og sjæl
Og det har hurtigt vist sig, at det er nemmere at motivere inaktive til at dyrke motion, når de er sammen med andre og i vante omgivelser. I starten deltog 10-15. Nu er de cirka 30 hver gang. De har dyrket motion hver tirsdag siden sommerferien, og Marie Haugaard kan tydelig se en forskel:

- Flere har fået en bedre balanceevne, og der er også et par stykker, som er begyndt at dyrke sport i fritiden. Og så er det godt for det sociale på arbejdspladsen at mødes om andet end arbejde. De ansatte er enige:

- Det er godt for kroppen. Særligt for ryggen, siger Susanne Pedersen, som har været med siden i sommers.

- Særligt fordi mange opgaver bliver løst siddende. Og så er det sjovt, tilføjer hun.

Det var meningen, at motion i arbejdstiden kun skulle køre frem til nytår, men Marie H. Haugaard og medarbejderne er blevet så glade for motionen, at de har besluttet at fortsætte efter nytår.

Mere information
Marie H. Haugaard, afdelingsleder hos MultiPro, Center for Beskyttet Beskæftigelse, telefon 40 41 51 77, mail: maard@vejle.dk

Denne side er sidst opdateret: 13.12.2016