Hvad er RSS?

Her kan du læse om, hvordan du abonnerer på et RSS-feed fra vejle.dk.

Følg med - uden at besøge vejle.dk

Hvis du vil følge med i nyheder og servicemeddelelser fra Vejle Kommune, uden at skulle besøge hjemmesiden, så har vi RSS feeds, der giver dig de senest opdaterede nyheder inden for en række nyhedssektioner.

Vores feeds indeholder overskrifter, resuméer og links til de seneste nyheder inden for forskellige emner. På den måde får du kun nyheder om netop de emner, der interesserer dig.

RSS - sådan gør du

Alle de sektioner, du kan hente som RSS-feed, er markeret med et lille RSS-ikon. Klik på det og se feedet, der er på siden.

Rss
Sådan registrerer du et RSS-feed fra Vejle Kommunes hjemmeside i Internet Explorer:

 

  • Klik på RSS-ikonet eller RSS-knappen
  • Herefter skal du klikke på "Abonner på dette feed" i den dialogboks, der åbnes.
  • I en ny dialogboks skal du vælge den mappe, dit feed skal gemmes i.
  • Du kan nu se dit feed ved at åbne favoritcenter øverst til venstre i skærmbilledet ved at klikke på stjernen eller ved at bruge genvejen Alt-C. 

 

Sådan registrerer du et RSS-feed i Firefox:

 

  • Klik på RSS-ikonet.
  • Du får nu en dialogboks med information om det RSS-feed, du vil abonnere på. Læg mærke til, at i Firefox kaldes feeds for live bogmærker.
  • Bekræft at du vil abonnere.
  • Dit feed kan nu ses i bogmærkelinjen under adresselinjen.

 

Særlige programmer
Der findes mange forskellige programmer til både Windows, Mac og Linux. Disse kaldes RSS-readere, og der findes mange gratis.
En RSS-reader giver dig mange flere muligheder for strukturering, søgning og kommentering af dine udvalgte RSS-feeds. Det kræver dog at du har lov til at installere programmer på den computer du bruger.

Du kan finde dem ved at søge på "feed-reader" på nettet.

Når du har downloadet readeren, kan du abonnere på nyheder og artikler, som kaldes RSS-feeds. Du skal åbne readeren for at se de nye artikler/nyheder.


 

Sådan registrerer du et vejle.dk RSS-feed i din RSS-reader:

Denne side er sidst opdateret: 01.07.2011