Regentparret på sommertogt til Vejle

Den 2. september lægger Kongeskibet Dannebrog til kaj ved havnen i Vejle.

Når Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen i år tager rundt på deres årlige sommertogt, lægger de vejen forbi Vejle. Den 2. september lægger Kongeskibet Dannebrog til kaj ved havnen i Vejle.

Kongehuset har offentliggjort navnene på de byer, som indgår i årets sommertogt, og det er Vejle sammen med Ebeltoft og Aabenraa, der får officielt besøg i september. I juni og juli går turen til Færøerne og Grønland.

Det var en glad borgmester, der modtog nyheden om, at Regentparret kommer til Vejle.

- Det er altid en stor glæde at have besøg af den kongelige familie, og det er ekstra festligt, når selve Kongeskibet lægger til kaj, siger borgmester Arne Sigtenbjerggaaard. Det er en festdag, som vil samle rigtig mange borgere i vores kommune, og jeg glæder mig til at vise byen og kommunen frem for H.M. Dronningen og H.K.H. Prinsgemalen. Der er sket fantastisk meget i Vejle i de sidste 10 år, så vi har rigtig meget, vi gerne vil vise frem, understreger borgmesteren.

Regentparrets sommertogt gik sidst til Vejle i 2002. Men det er ikke så længe siden, vi har haft kongeligt besøg. H.M. Dronningen var i Jelling for at indvie monumentområdet i september 2013, mens det var H.K.H. Kronprinsen, der sidste sommer indviede Green Tech Centret i Vejle Nord.

 

Læs mere om, hvad Regentparret skal se i Vejle Kommune under besøget. 


Se også Kongehusets hjemmeside 
Denne side er sidst opdateret: 11.08.2015

Monumentområdet 

Indvielses Monumentområdet
Sidst vi havde kongeligt besøg var i september 2013, hvor H.M. Dronningen var i Jelling for at indvie monumentområdet.

Foto: Nils Rosenvold